2012. szeptember 12., szerda

Festés Procionnal

Három vagy négy évvel ezelőtt ismerkedtem meg a procionos festéssel  Polyák Ildi tanfolyamán. Rengeteg festéket rendeltem, szorgalmasan festettem a következő évben, de aztán elment a kedvem a rengeteg és hosszadalmas utómunka miatt. Most mégis újra festeni támadt kedvem. Bár már lejárt a festékek szavatossági ide, gondoltam kipróbálom, hogy működnek-e még.

Két konkrét célom volt : egy "neutral" sorozatot és egy brown rose sorozatot festeni. Az elmentett receptjeimet használtam ( sajnos  már nem lehet fellelni a neten őket).

Az eredmény:

Kiindulási festékek: fire red ,medium blue, bright yellow.
Ezzel nagyon elégedett vagyok.
Másod festés is belefért az időbe, ami nagyon ígéretes volt mindaddig, amíg a  zacskóban voltak az anyagok, de a mosás után gyakorlatilag csak halvány rózsaszín anyagaim lettek.

A brown rose sorozat, plusz a legfelső anyag meglepetésre a legsötétebb oldat másodfestése. A többi másodfestés újra festendő .



És miután még volt anyagom, festettem egy fuchsia- turquoise kombinációs sorozatot. Ez annyira nem tetszett  már amikor a zacskóban láttam a színeket, hogy a maradék fire red festéket találomra beleöntögettem a zacskókba:


10 megjegyzés:

  1. húúúúúúúúúú ezek gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  2. Úgy látszik, nem volt baj, hogy régi a festék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ennek én is örültem. A másodfestésnél valószínűleg későn tettem a zacskókba az anyagokat.

      Törlés
  3. Nagyon szépek lettek! Lehet Magyarországon ilyen festéket kapni valahol??? Egyszer rátaláltam, de azóta sem találom sehol!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régebben, Békásmegyeren volt a B&Zs stúdióban. Nosz nem tudom, hogy lehet-e kapni.

      Törlés
  4. Ne, ne fesd újra! Inkább csere-beréljük el! Mert nekem nagyon tetszenek:) Benne vagy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeket nem akarom újrafesteni, a rózsaszínűeket (másodfestáéeket) meg már felhasználtam, de az alsó lilákat szívesen csere-berélem.:)

      Törlés
    2. Épp a rózsaszínűek tetszettek meg nekem nagyon. Vajon miért?:))))

      Törlés
  5. nem csak a színeid szépek,hanem az mintázat is nagyon jó lett,a selyem molinót idézi.. Milyen anyagot festettél?

    VálaszTörlés
  6. Lepedővásznat festettem,régebben próbálkoztam azzal, hogy többféle vásznat festettem egyszerre,és mind más árnyalatú lett.Sajnos molinóm már alig van, babavarráshoz tartogatom, pillangószárnyakat festek majd belőle.

    VálaszTörlés