2011. szeptember 29., csütörtök

36 patch quilt along / fedlap

Ez a munka nem hagyott nyugodni. Annyira bántam az eredeti színválasztásaimat, és az első terveimhez tett javaslataitok ,meglátásaitok is  elgondolkodtattak. A végén megálmodtam, hogy mit is fogok kezdeni a blokkjaimmal.
Először is varrtam még 8 db blokkot. Már nem ragaszkodtam a rózsaszín-kék-zöld-sárga verzióhoz, és az eredeti 24 db-ból kivettem a legsötétebb összeállításokat:
Aztán kétoldalas vetexet ragasztottam egy püspöklila színű anyagra. Virágszirmokat vágtam ki, minden virágszirom közepéből még egyet és még egyet,aztán elhelyeztem a virágokat a fedlapon:
Persze egy csöppet sem csodálkoztam ezen az ötleten, mert korábban már Áginál (Csoki-Folt) láttam egy tányér-bögre alátétet, majd terítőt ezzel a ( vagy legalábbis hasonló) virágmintával.

 Már csak  ki kellett találnom, hogy a 120x210cm-s anyagra, hogyan tudom felvasalni a foltokat úgy, hogy ne potyogjanak le  addig, amíg a vasalódeszkára felteszem.( Gombostűzés csak macera)
A megoldás: négykézláb vasalás a padlón. ( Ilyet se csináltam még eddig) Persze a legelején egy másik takarót leterítettem a parkettára.
(Ui: amikor takarítani kell, vagy a téli gázszámlát nézem, mindig azt gondolom,hogy túl nagy a lakásunk. Bezzeg amikor 3 négyzetméternyi szabad felület kellene fotózáshoz, férceléshez, a nappalit át kell rendezni, ki kell pakolni , hogy a műveletet végre tudjam hajtani.)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ahogy megoldottad! Ugye a foltvarró mire nem képes a cél érdekében ? :-)))A padlón vasalást már én is játszottam, de én a vágódeszkát csúsztatgattam a takaró alatt a kívánt helyre.
    Ági

    VálaszTörlés