2013. november 20., szerda

Hátizsák

Nyáron voltam a mártoni táborban, de a lépés úgy alakult, hogy két nap, pont a hátizsák varrásakor nem voltam ott. Nagyon tetszett a táska,  és a csoportunkban másoknak is, így meghívtuk  Szente Györgyit, hogy tanítsa meg nekünk.
 A hátizsák lehajtó része shadow trapuntó technikával készült.  Mivel korábban már varrtam ilyen technikával munkákat és sikerült az organzába belevágnom, elhatároztam, hogy most a mintát nem az organzára, hanem a fedlapra fogom varrni. Így is jól működött a dolog. A vastag anyagválasztás miatt a hátizsák füle hevederből készült.A hosszú hallgatás és nemvarrás oka a költözésünk volt. Igazi traumát jelentett, amikor megláttam az új helyen egy kupacba felhalmozva  a varrócuccaimat. (Ha életem végéig semmit sem vennék, csak a most meglévő dolgaimat használnám, valószínűleg még az unokáim is tudnának varrni, hímezni kötni stb... a készletemből.)

Szóval mély, komoly elhatározásra jutottam: addig nem kerülhet be új anyag, míg a meglévő készlet fele el nem fogy.  A hátizsák a feldolgozás első darabja. Találtam 5 m szatén  ferdepántot (legalább 10 éves), ezzel szegtem el a megfelelő részeket.

A maradék összetűzött szendvicsből neszesszereket varrtam ( a ferdepántból 5cm maradt, ami most már a kukában végezte ).
A ginkgo leveles neszi shadow trapuntó technikával készült, a fehér rátétesre sizixszel kivágott virágokat, a harmadikra gombokat, az utolsóra filcesített pukcsikból kivágott virágokat varrtam.1 megjegyzés:

  1. Szépek, mint mindig! De hát ezt várja a szakvezetés. :-)

    Tünde, pont ilyen elhatározásra jutottam én is a hétvégén, pedig itt költözés sem volt, csak egy szimpla (nagyobb) rendrakás. Így, hogy fűtési szezon van, az ilyen 5 centis (és annál kisebb) darabok biza a kéményen kijutva végezték/végzik. :-)
    Anyagokból meg már boltot nyithatnék, úgyhogy moratóriumot hirdettem. :-)

    VálaszTörlés