2012. november 15., csütörtök

Idegen tollakkal..

Kicsit büszkélkedem Rebeka (nagylányom) munkáival: az egyik meleg októberi napon együtt festettünk. Ő kolombusszal, én meg ételfestékkel kísérleteztem.

Élete első  festése nagyon jól sikerült:



Ezt a táskát Rebeka szeptemberben varrta, de színeit tekintve ide kívánkozik.


 Ez már a második táska  amit elkészült július óta ( én csak a cipzár bevarrásban segítettem). Az első táska is ugyanilyen fazonú volt, csak egyszínű. Valahol el kell kezdeni.. . Büszke vagyok Rá! ( Már állították meg utcán, hogy hol vette a táskáját...:))

 Míg a mikróban festődött a póló én gyapjút és natúr gyapjúbélést (a lőrinci paplangyárban vettem, de szerintem magas a műszáltartalma) festettem ételfestékkel. A leírás itt található.



Első körben csak piros, sárga és zöld festéket próbáltam ki  és a negyedik üvegbe 1 rész piros és 1 rész sárga festék került.



 Mivel valamelyik leírásban azt olvastam, hogy növényi szálak festésére  a módszer nem alkalmas, természetesen ki kellet próbálnom lepedővászonnal is.  Míg a gyapjú és a filc is tökéletesen megfestődött, a rongy éppen csak rózsaszínű lett.( Arra kíváncsi vagyok, hogy tojásfestékkel is működik-e ez a a módszer.)



1 megjegyzés:

  1. Ezt a gyapjúbélést én is próbáltam, de nem sikerült a festése. Colombussal próbálkoztam, de halovány színük lett. Mondjuk nekem nem baj, mert én azokat szeretem. De babahajnak, aminek eredetileg szerettem volna, nem vált be, mert egy picit sem nemezelődött:)

    VálaszTörlés