2012. december 10., hétfő

Nagy munkában

I'm working on a big project. One of my friends asked me to sew a big quilt. It will be  a Christmas present for his wife. He would have liked a unique quilt, not a classic one. I decided to make a quilt with title: sunrise.
I bought a big sheet and drew the pattern on it. Cut the items, sewed the sunbeams and the sky. I sewed them together. My big challenge was that I had to  fix the sun circle to its sunbeams.
Now I'm working on the quilting,but the pictures of the finished quilt will be published after Christmas.

Egy kedves ismerősöm keresett meg azzal a kéréssel,  hogy egy  ágytakarót szeretne a feleségének ajándékozni  karácsonyra, és megvarrnám-e. Először csak a méretben és a színekben állapodtunk meg, máskülönben  szabad kezet kaptam. Több tervet készítettem, de a  bemutatásuk után derült ki, hogy a klasszikus blokkos megoldás helyett valami merőben más szeretne. Mivel kihívásnak éreztem  az eddigiektől alapvetően eltérő ötletet, új tervvel álltam elő.

Az ágytakaró mérete 210cmx210cm lesz. Címe: Napfelkelte.

Vettem egy nagy lepedőt, felrajzoltam a mintát, majd sugárról sugárra haladva,szabtam és varrtam , szabtam és varrtam. Olyan sok darabból állt össze a fedlap, hogy nem mertem előre kiszabni az összes sugarat és égrészletet. Ennek pedig az lett a következménye, hogy két hétig csak "repültünk" a nappaliban ugyanis: csak ott van  annyi szabad padlófelület, ahol le tudtam teríteni a tervet, összeszedni pedig nem mertem mindaddig, amíg  a sugarakat és az eget össze nem varrtam.
Itt még csak a sugarak vannak készen.

Ezt követően az "eget " varrtam meg, majd az íves részeket összeillesztettem és varrtam. A legnagyobb kihívás a napkorong bevarrása volt. Bontottam eleget, de a végeredménnyel elégedett vagyok.

A központi rész 160cmx160cm lett. Ezt egy vékony 5cm-s csíkkal kereteztem , majd egy 20cm széles szegést varrtam rá. Már a tűzésnél tartok, de a teljes munkát csak Karácsony után mutathatom meg.

Megnézheted, hogy mások milyen munkán dolgoznak Judy oldalán: Desing Wall Monday

7 megjegyzés:

 1. Wow, this looks beautiful! Can't wait to see the entire quilt!

  VálaszTörlés
 2. I can't wait to see the completed quilt. It looks amazing! One lucky wife!

  VálaszTörlés
 3. Atyám, Tündi!!!!! Te egy csudanő vagy:)

  VálaszTörlés
 4. Ó, elakadt a szavam megint!
  Gratulálok az ötlethez és a megvalósításhoz, nem különben a röpködéshez!
  Méééég!

  VálaszTörlés
 5. Már ennyiből is tisztán látszik, hogy csodás lehet:))

  VálaszTörlés
 6. Egyszerűen fantasztikus, és micsoda nagy munka. Egyszerűen elképesztő. Szuper.

  VálaszTörlés