2012. november 5., hétfő

Újrahasznosítás

Régóta gyűjtögetem a kilós kávészacskókat, de nem volt igazán ötletem a felhasználásukra. Nemrég olvastam a neten egy bejegyzést arról, hogy milyen tartósak és mennyire bírják a strapát.
 Mivel régóta terveztem egy uzsonnás zacskó varrását, kapóra jött az ötlet és tettem egy kísérletet:
 2dl vizet töltöttem a zacskóba és egy éjszakát így tartottam. Arra voltam kíváncsi, hogy ha beleborul a folyadék, mennyi idő után kezdenek ereszteni a varratok.

 Nagyon meg voltam elégedve az eredménnyel, mert másnap reggel is tökéletesen zártak a varratok.
A zacskó sorsa eldőlt: uzsonnás zacskó lesz belőle. Mivel egy multinak se csinálok ingyenreklámot és különben is szebb külsőt szerettem volna, varrtam egy ugyanakkora textilzacskót mint az eredeti, és csak a tetején varrtam össze őket.
( A főpróba megvolt: rosszul zártam le a joghurtos doboz tetejét, így kifolyt egy része. Kimostam a belsejét, radiátoron hamar megszáradt és nem kentem össze semmit. Persze arra azért figyelni kell, hogy állítva kell szállítani a zacsit.)

9 megjegyzés:

 1. Nagyon jó ötlet ,én is gyűjtöttem már jó pár kávés zacskót !

  VálaszTörlés
 2. De jó, nekem is jó lenne valam ilyesmi, éppen ma eresztett az ebédes dobozom...

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó ötlet!! A varrást hogy bírja a kávés-zacsi? Nem perforálódik a varrás helyén?
  Ági

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is tartottam a perforálódástól, ezért csak a zacskó szájánál van összevarrva a külső és belső rész.Sehol máshol nem öltöttem bele a kávészacskóba.

   Törlés
 4. Nagyon klassz lett! Én is régóta gondolkodom neszesszer vagy tolltartó bélésben való felhasználáson, de a megvalósítás...Az várat még magára. Pedig nagyon sok kávés zacskóm van már

  VálaszTörlés
 5. Ez mekkora ötlet! Szerintem ilyet én is csinálok a fiúknak! Viszlát nylon zacsi! Üdv sk. uzsis zacskó! :-)

  VálaszTörlés