2011. augusztus 9., kedd

Kansas Dust Storm / Rocky Road to Kansas/ Evening Star

Mivel a múlt héten Csanakon voltam, a Summer Samler Series  utolsó három blokkját csak most tudtam befejezni.

 Amikor megvarrtam a Roky Road to Kansas blokkot, azt hittem infarktust kapok. Ugyanis az történt, hogy a  kész blokk 1  teljes inch-csel kisebb lett a többinél. A Star blokk megvarrásakor ui jártam. Akkor azt gondoltam, hogy a nyomtatáskor nem figyeltem oda és az 1 inch-es mérték más lett. Gondoltam, hogy majd az összes blokk megvarrása után varrok egy újat. De most már két blokkot kellene kicserélnem. Mivel egy tavaly festett anyagsorozatból indultam ki ( és elfogyott a sorozat két színe), annak a valószínűsége, hogy ue a sorozatot meg tudom festeni, nulla.
Szóval elég dühös vagyok.
Hol hibáztam?
Most már elővettem a kinyomtatott mintát. Az inch méret szinte tökéletes.
Ez a negyede.
De a blokk!!!!!! Az egész 12 inch lenne + ráhagyás.Négy részből kellene összevarrni . A negyede tehát 6 inch + ráhagyás.Itt viszont  5,5 inch körül van a belső méret.
Szóval mit kellett volna másként csinálni? Legfőképp minden varrás előtt ellenőrizni a méreteket.
A másik két blokkot, amit megvarrtam, már magam szerkesztettem ki. Biztos ami biztos.

Az összes blokk együtt:
Most elmegyek lefektetem a gyerekeket, aztán kifutom magamból a bosszúságomat. Utána eldöntöm mit is kezdjek az elrontott blokkokkal.



2 megjegyzés:

  1. Esetleg a két rontottra egy keskeny keret ?

    VálaszTörlés
  2. Először én is erre gondoltam, de aztán amikor lehiggadtam megszerkesztettem és újra varrtam a két blokkot. Igaz hogy vannak olyan részek, ahol össze kellett varrnom a fecniket, hogy elég legyen a darabra az anyag.Most már csak a kereten gondolkodom, illetve festéspróbákat csinálok, mert alig maradt az eredeti festésű anyagaimból.

    VálaszTörlés