2014. november 3., hétfő

Kifordítom-befordítom

A képzés befejezéseként szerettük volna megajándékozni tanárainkat olyan dolgokkal, ami emlékeztetni fogja őket a csoportunkra. Az egyik ajándék egy  rézrúd volt, amire valamennyiünk nevét rágravíroztattuk, a másik ajándék(ok) 21 db babzsák volt (ahányan végeztünk)  Mindenki a maga kedvére díszítette őket. A babzsákokhoz két tálat én varrtam.
A technikát Gabiczától tanultam Csanakon 2009-ben (!). Kicsit nagyobbra szerkesztettem az eredeti szabásmintát, és egyszerűsítettem a varráson is.
Az egyik tálhoz festettem az anyagot, de nagyon sötétre sikerült, így a tál másik oldalát hatszögekből varrtam meg:

 Ilyen formán a tál túl nagynak bizonyult, így szétbontottam és kisebbre vettem az alapot, szűkebbre a szirmokat.
A másik tálhoz kék, piros és lila anyagokat használtam és eleve kisebbre varrtam meg:


 
 kifordítva:

Mentoromnak pedig ezt a mappaborítót varrtam:

A kiszerkesztett szabásminta:
Belsőkör 8cm sugarú, a külső 28cm.
 Ehhez a tálhoz 5 rétegű szendvicset készítettem: színe, táskamerevítő, vastagabb fliz ( vagy barkácsfilc, akkor lehet, hogy az  egyik merevítő már felesleges), táskamerevítő, másik színe. Az anyagokat rögzítettem egymáshoz szabadgépitűzéssel, majd felrajzoltam a szabásmintát. A piros vonal mellett 1mm-re körbevarrtam, a vonalon kivágtam. Sűrű cikk-cakk öltéssel körbevarrtam. A nyílásokat szorosan egymás mellé illesztve a legszélesebb cikk-cakk öltéssel összevarrtam. A tál mind a két oldalán használható, kifordítható. (A hatszöges tálam közepe eredetileg egy 10cm-s sugarú kör volt és a 3,5cm -s vágás helyett 4cm-s rést hagytam. Ezt kicsinyítettem le. )

 A piros vonal a varrásvonalat jelöli.
( a rézrúd és a babzsák két eszköz amit használunk az Extra Lesson munka során.)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése