2012. július 9., hétfő

Just Takes 2/ Unit 8

Egy kicsit elmaradtam a varrással is, fényképezéssel és publikálással is. Lassan megpróbálom utolérni magam.
 A nyolcadik részben csak 4 blokkot kellett megvarrni, az előző nagy applikálós blokkhoz képest felüdülés volt.

 I know, I'm late a bit because the previous set with the big applique block was too hard for me. But these 4 blocks are really easy but I have some problems with the paper piecing. Some times there are too much seam allowances on  one site, so I have a little montain of textile. I try trimm textile layers, but I dont know it is the correct way or not.


A pappírra varrással van némi gondom, amit nem tudom, hogyan kellene megoldani:
1. Ha sok rész találkozik, rengeteg varrásráhagyás kerül egy oldalra, amitől "puklis" lesz az anyag. Próbáltam kivágni a felesleget, de félek, hogy kifoszlik előbb-utóbb az anyag.
2. Hiába a papírtechnika az egyik legpontosabb módszer, rendszerint a kész blokkom kisebb lesz, mint amekkorának lennie kellene, pedig a rajz jó volt. Ezt úgy orvosolom mostanában, hogy hajszálnyira a vonal külső oldalán varrok és a szélénél sose vágom le előre a papírt, csak amikor kész a blokk, vasalva, kitépkeve a papír középről. Azt nem tudom, hogy így van-e megírva  a nagykönyvben, de legalább működik.

1 megjegyzés:

  1. Tünde!
    A papír helyett próbáld ki a Vetexet, azt nem kell kitépkedni és mutatós lesz. A sok anyagfelesleget szét kell hajtogatni és nem lesz huplis. Az a fajta vetex a jó ami egy kicsit merev, hogy szépen tudjál rajzolni rá! Üdv. Boszi

    VálaszTörlés