2011. november 5., szombat

Titkos medalion

A Hírfoltokban megjelent játék instrukciói alapján az én Titkos Medalionom:

Sajnos nem készültem el időre. Ember tervez, ... Ez csak a fedlap, pedig szerettem volna csütörtök éjjel megtűzni.

Ehelyett csütörtökön még ebben az állapotban volt a munka:
A fedlappal miután elkészültem, visszabontottam. Újra mértem, szabtam ,varrtam az utolsó kört.(Erről a bontás előtti állapotról nem készítettem fotót, pedig elrettentésnek jó lett volna.).
Hogy mi történt?
Miután a kedd éjszaka betegápolással telt, szerdán úgy gondoltam, hogy az apró hibát, amit a sietség miatt ejtettem, majd a tűzésnél kompenzálom ( A zöld leveles rész hullámos lett a borítékos sarok miatt). Viszont amikor rávarrtam az 2,5 cm-s barna csíkot, már láttam, hogy nagyobb  lesz a baj mint ahogy gondoltam, de csak siettem tovább. Rávarrtam a külső kört, már az előre kiszámolt méret szerint, de így a leveles rész teljesen kibuggyosodott. Nem volt mit tenni, vissza kellett bontanom. A borítékos sarkokat kibontani, és újravarrni. Még szerencse, hogy nem applikáltam fel korábban a sarkokba a leveleket.

Bár lekéstem az újságban kiírt határidőt, és most már a karácsonyi munkáimmal kell foglalkoznom,  jó lesz elővenni a téli szünetben és nyugodtan megtűzni.


9 megjegyzés:

  1. Ez egy mese! Tökéletes harmónia árad belőle így is, hogy nincs készen. Gratulálok!
    (Nagyanyám szokta volt mondani, hogy aki varr, az bont is! Mert egyébként a hiba ott marad, még ha csak a Te szemed látja is azt...)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lesz! Tetszenek a szinek. Ez a kék szépen feldobja a barnás őszies árnyalatokat.

    VálaszTörlés
  3. Those colors are so beautiful. Amazing quilt.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű lett a munkád! Gratulálok!
    A határidő miatt ne aggódj!
    Miután én is hasonló okokból kicsúsztam az időből, megkerestem Székely Katalint, kértem tőle néhány nap haladékot, és nagy örömömre azt mondta, hogy nov.10-ig bátran belehet küldeni az elkészült munka fotóját!
    Úgyhogy hajrá, küldd el!
    Vétek lenne ezt a csodát nem megmutatni!
    :)

    VálaszTörlés
  5. Igy ismeretlenül: nagyon szép!!:) Ria

    VálaszTörlés
  6. GYönyörű!! Van egy régi mondás, ami szerintem nagyon igaz: A jó varrónő bont, a rossz varrónő vasal. Valóban van amit a tűzéssel el lehet tüntetni, de sajna nem mindent :-((
    Ági

    VálaszTörlés