2011. február 3., csütörtök

Hogy lesz sokból még több

Volt idő amikor alig volt zöld anyagom. Aztán elkezdtem gyűjteni. Mikor már annyi lett, hogy a tárolódobozába nem fért, elhatároztam, hogy varrok egy zöld takarót.
Az első elképzelésem az volt, hogy uo szélességű zöld csíkokat különböző hosszúságúra vágok, egymáshoz varrom, és ez lez majd a fedlap.Sok vágás, rakosgatás után elvetettem az ötletet. Mégsem tetszett. Kiderült, hogy hiába zöld valamennyi anyag, mégsem lehet összevarrni őket, a szemem nem engedte. Tehát újra anyagvadászat (VÁSÁRLÁS) szabás , rakosgatás. Végül ez lett, elég messze az eredeti elképzelésemtől. (Sebaj, van már másik tervem. Talán most majd kevesebb anyag marad a dobozban.)
 Ennek a mérete 140x220cm

 Színátmenetes cérnával kukacoltam:


 A szegélyt az első körben levágott darabokból varrtam.
 Egészen közelről a tűzés:

5 megjegyzés:

  1. hű de klassz, olyan, mint egy óriás színminta kollekció...imádom a zöldet!

    VálaszTörlés
  2. Látom nehezen bírsz mostanság elszakadni a hatalmas méretektől! :)
    Nagyon szép lett, a színkavalkádot jól ellensúlyoztad az egyszerű stílussal, a kukacolásért nem irigyellek! :) Hogy lehet ekkora takarót mozgatni a gép alatt???

    VálaszTörlés
  3. Szia Dióhéj,Bruercsi!
    A nagy darabok tűzésekor a konyhából kitiltok mindenkit. Az asztalunk 12 személyesre bővíthető, így ha az egyik végébe ülők, a takaró jól elfér rajta. Persze van mellettem még szék is, hogy lefelé se húzza az anyag súlya a munkát. Egy kicsit csalni szoktam a tűzésnél, mert középen szélen szoktam elkezdeni, haladok lefe-kifele. Figyelek arra, hogy középen ne legyen éles elválasztóvonal. Inkább hullámvonalban haladok.Amikor elérem az alját ,fordulok. Így nem halmozódik a gép alatt olyan sok anyag.

    VálaszTörlés
  4. Köszi, hogy megosztottad a trükködet. De én még mindig nem merek ekkora anyag tűzésébe belevágni, egész egyszerűen nem látom át...

    VálaszTörlés
  5. Hú nekem is van két nagy darabom amit le kellene tűzni, de egyszerűen nem tudom hogyan kell!
    Tehát a 0-ról szeretném kezdeni ha valaki elmagyarázná hogyan kell!
    €dit

    VálaszTörlés