2013. április 28., vasárnap

Dear Jane

Az első öt blokk, nagyon lassan ( sokára) készült el.
D3- Jason's Jacks




 G7-Indianapolis:

 

G8-Justin's Comet:

 G11-Decisions,Decisions


 H6- Pie Sale:


Együtt az öt blokk:

2013. április 15., hétfő

Újrahasznosítás

Szükségem volt olyan dobozra, amiben az elkezdett, de még be nem fejezett (abbahagyott) munkáimat tárolhatom. Így született ez az első doboz: alapja egy fénymásolópapír doboz, bevonata a tavalyi Scrap Attack munkám kimaradt blokkjaiból és egy elrontott winding ways blokkból készült, kiegészítve (szigorúan!) a maradékos dobozom lila fecnijeivel.




Sűrűn, párhuzamos vonalakban megtűztem az oldalakat:


Összevarrva:



Ez a borítás leszedhető (bár a tetején rávarrtam a dobozra), belül az aljához egy másik kartont bevontam a drapp anyaggal és leszorítottam vele a bélést.



2013. április 13., szombat

Fecnik, maradékok

Rengeteg maradék anyagom van.  A festett rózsaszínű és lila anyagokat kezdtem feldolgozni. Szétválogattam két kupacba őket- Az A4-nél nagyobb darabok visszakerültek a dobozba, a kisebbeket feldolgoztam ezzel a módszerrel, a háromszögekből négyzeteket és homokóra blokkokat varrtam, és a legkisebb fecniket találomra elkezdtem összevarrni. Dosszié borítót akartam varrni, így a méretet szem előtt tartva összeállítottam a fedlapot és jó sűrűn megtűztem:



A kész mappaborító két oldala:


Előkészített, 5cm-s csíkká összevarrt és feltekert  rózsaszín maradékaim:


 A kép elején az a maradék, amitől nem tudtam megválni:).

2013. április 11., csütörtök

Elmaradások

Még tavaly varrtam ezt a párnát  egy trapuntós székpárnával  együtt az ötödikesek termébe. Mivel ebben a tanévben a görög kultúráról tanulnak, ennek a párnának a  díszítésének egy görög intarziamintát választottam.


Farsang előtt a gyerekek bazárt tartanak az iskolában, ahol saját készítésű munkáikat árusíthatják. Az ötödikes fiam ezeket a szörnyecskéket varrta: