2012. november 15., csütörtök

Idegen tollakkal..

Kicsit büszkélkedem Rebeka (nagylányom) munkáival: az egyik meleg októberi napon együtt festettünk. Ő kolombusszal, én meg ételfestékkel kísérleteztem.

Élete első  festése nagyon jól sikerült:



Ezt a táskát Rebeka szeptemberben varrta, de színeit tekintve ide kívánkozik.


 Ez már a második táska  amit elkészült július óta ( én csak a cipzár bevarrásban segítettem). Az első táska is ugyanilyen fazonú volt, csak egyszínű. Valahol el kell kezdeni.. . Büszke vagyok Rá! ( Már állították meg utcán, hogy hol vette a táskáját...:))

 Míg a mikróban festődött a póló én gyapjút és natúr gyapjúbélést (a lőrinci paplangyárban vettem, de szerintem magas a műszáltartalma) festettem ételfestékkel. A leírás itt található.



Első körben csak piros, sárga és zöld festéket próbáltam ki  és a negyedik üvegbe 1 rész piros és 1 rész sárga festék került.



 Mivel valamelyik leírásban azt olvastam, hogy növényi szálak festésére  a módszer nem alkalmas, természetesen ki kellet próbálnom lepedővászonnal is.  Míg a gyapjú és a filc is tökéletesen megfestődött, a rongy éppen csak rózsaszínű lett.( Arra kíváncsi vagyok, hogy tojásfestékkel is működik-e ez a a módszer.)



2012. november 5., hétfő

Újrahasznosítás

Régóta gyűjtögetem a kilós kávészacskókat, de nem volt igazán ötletem a felhasználásukra. Nemrég olvastam a neten egy bejegyzést arról, hogy milyen tartósak és mennyire bírják a strapát.
 Mivel régóta terveztem egy uzsonnás zacskó varrását, kapóra jött az ötlet és tettem egy kísérletet:
 2dl vizet töltöttem a zacskóba és egy éjszakát így tartottam. Arra voltam kíváncsi, hogy ha beleborul a folyadék, mennyi idő után kezdenek ereszteni a varratok.

 Nagyon meg voltam elégedve az eredménnyel, mert másnap reggel is tökéletesen zártak a varratok.
A zacskó sorsa eldőlt: uzsonnás zacskó lesz belőle. Mivel egy multinak se csinálok ingyenreklámot és különben is szebb külsőt szerettem volna, varrtam egy ugyanakkora textilzacskót mint az eredeti, és csak a tetején varrtam össze őket.




( A főpróba megvolt: rosszul zártam le a joghurtos doboz tetejét, így kifolyt egy része. Kimostam a belsejét, radiátoron hamar megszáradt és nem kentem össze semmit. Persze arra azért figyelni kell, hogy állítva kell szállítani a zacsit.)